flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Довідка про роботу суду з розгляду звернення громадян за ІІІ квартали 2018 року

10 січня 2019, 11:47

Довідка

 

про роботу суду з розгляду звернення громадян

IІІ квартал 2018 року

 

 

На виконання постанови колегії ТУ ДСА України в Волинській області від 24.02.2012 року № 1/3/3 п.4 проаналізовано роботу у Горохівському районному суді за ІІІ  квартал 2018 року по розгляду звернення громадян.

Відповідно до Закону України від 02.10.1996  року № 393/96-ВР « Про звернення громадян» громадяни України мають право звернутися до органів державної влади, місцевого самоврядування, об’єднань громадян, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності , засобів масової інформації, посадових осіб відповідно до їх функціональних обов’язків із зауваженнями, скаргами та пропозиціями, що стосуються діяльності , заявою та клопотанням щодо реалізації своїх соціально-економічних, політичних та особистих прав і законних інтересів та скаргою про їх порушення.

Звернення, оформленні належним чином і подані у встановленому порядку, підлягають обов’язковому прийняттю та розгляду. Забороняється відмова в прийнятті та розгляді зверненні громадян з посиланням на політичні погляди, партійну належність, стать, вік, віросповідання, національність громадянина,  незнання мови звернення.

Звернення розглядаються і вирішуються у термін не більше одного місяця від  дня їх надходження, а ті, які не потребують додаткового вивчення, - невідкладно, але не пізніше п’ятнадцяти днів  від дня їх отримання. Якщо в місячний термін вирішити порушені у зверненні питання неможливо, керівник відповідного органу, підприємства, установи, організації або його заступник встановлюють необхідний термін для його розгляду, про що повідомляється особі, яка подала звернення. При цьому загальний термін вирішення питань, порушених у зверненні, не може перевищувати сорока п’яти  днів.

Керівники та інші посадові особи органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, об’єднань громадян зобов’язані проводити особистий прийом громадян.

Прийом проводиться регулярно у встановлені дні та години, у зручний для громадян час, за місцем їх роботи і проживання. Графіки прийому доводяться до відома громадян.

Порядок прийому  громадян в органах державної влади, місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форм власності, об’єднаннях громадян визначається їх керівниками.

Усі звернення громадян на особистому прийомі реєструються. Якщо вирішити порушені в усному зверненні питання безпосередньо на особистому прийомі неможливо, воно розглядається у тому ж порядку, що й письмове звернення. Про результати розгляду громадянину повідомляється письмово або усно, за бажанням громадянина.

Відповідно до Графіку прийому громадян керівництвом Горохівського районного суду Волинської області , затвердженого головою суду від 15 квітня 2015 року № 07/01-21 прийом громадян головою суду проводиться у понеділок та п’ятницю з 10.00 до 13.00 год.

Відповідальною за організацію та ведення роботи із звернення громадян до суду визначено   секретаря відділу   Чорнооку Н.В. Заведено Журнал обліку прийому громадян головою суду та Журнал реєстрації звернення громадян, які прошиті і пронумеровані згідно Інструкції з діловодства місцевого загального суду.

На протязі IІІ кварталу 2018 року на адресу Горохівського районного суду Волинської області    звернення громадян не надходили.

             Скарги з боку громадян на дії керівництва суду відсутні.

 

 

Секретар відділу                                                                       Н.В.Чорноока

 

 

08.10.2018 р.