flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Довідка про виконання Плану заходів щодо підвищення рівня правових знань громадян у 2015 році

29 березня 2016, 12:51

 

 

ДОВІДКА

про виконання Плану заходів щодо підвищення рівня правових знань громадян у 2015 році

08.04.2013 року наказом № 07/01-06 голови Горохівського районного суду затверджено План заходів Горохівського районного суду Волинської області щодо підвищення рівня правових знань громадян про судові процедури, функціонування судової системи та порядок захисту своїх прав і охоронюваних законом інтересів /далі План /.

План заходів був затверджений на виконання вимог рішення XI чергового -'з»їзду суддів України від 22.02.2013 року з метою підвищення рівня правових знань громадян.

Виконання Плану перебуває на контролі у голови суду Адамчук Г.М. Заслуховується стан виконання Плану на апаратних нарадах.

Протягом  2015 року значно покращилась робота щодо наповненя веб-сайту Горохівського районного суду, суд по рейтингах перебуває постійно на перших позиціях серед місцевих судів Волинської області. Веб-сайт поповнюється новинами, оголошеннями, корисною інформацією для громадян, висвітлюються новини законодавства, значна увага приділяється порядку захисту своїх прав і охоронюваних законом інтересів громадян /розміщуються інструктивні матеріали, зразки заяв, корисні послання, лист надання правової допомоги та ін../

Щодо забезпечення належних умов перебування громадян у приміщенні суду.  Багато чого зроблено у цьому напрямку, а саме: - збудовано пандус для людей з обмеженими фізичними можливостями, встановлено кнопку виклику на приміщенні суду,  обладнано камеру схову, придбано опромінювач повітря.

Судді та працівники апарату суду постійно удосконалюють інформаційну відкритість діяльності суду, прозорість судової системи, дотримання прав громадян на отримання інформації щодо діяльності суду. Для формування поваги до суду та судового рішення у молодого покоління проведено «день відкритих дверей» для учнів  загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів ім.І.Франка м.Горохова та загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів с.Сільце Горохівського району. Запрошенні  були присутні на судових засіданнях, ознайомилися із діяльністю суду.

            Виконання комунікаційних заходів проводиться з урахуванням  результатів опитувань думки громадян, які проводились у 2015 році серед відвідувачів суду щодо оцінки якості роботи суду та вирішення проблем, які виникають у них при відвідуванні його приміщення, у період з 30 листопада 2015 року по 31 грудня 2015 року у  за допомогою карток громадського звітування (КГЗ). За результатами опитування було виявлено найбільш проблемні сфери та сформовано рекомендації громадян щодо напрямків поліпшення функціонування суду. Ініціатива реалізовувалась громадською організацією «Громадсько-консалтингова група «ПАРТНЕР» за підтримки американського народу, наданої через Агенство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках проекту «Справедливе правосуддя». Суд сам зацікавлений в даному опитуванні, тому усі критичні висловлювання і побажання будуть взяті до уваги й розглядатимуться як рекомендації для подальшої роботи.

 

Висновки та пропозиції : 1/. Довідку заслухати на апаратній нараді судів і працівників апарату. 2/ Продовжити роботу наповнення веб-сторінки суду. З/ Продовжити роботу над покращенням умов перебування громадян в приміщенні суду. 4/ Продовжувати забезпечувати інформаційну відкритість діяльності суду, прозорості судової системи.


 


Керівник апарату суду                          І.М.Семенченко