flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Довідка про стан ведення публічної інформації в Горохівському районному суді Волинської області за 1 квартал 2024 року

03 квітня 2024, 11:06

На виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації» від 13.01.2011 року № 2939-VI (далі - Закон) та визначає порядок здійснення та забезпечення права кожного на доступ до інформації, що знаходиться у володінні Горохівського районного суду Волинської області, та інформації, що становить суспільний інтерес у суді було розроблено Положення «Про доступ до публічної інформації» затверджене керівником апарату суду 01.06.2011 року № 10/01-06.

Горохівський районний суд Волинської області є суб'єктом відносин у сфері доступу до публічної інформації, а саме розпорядником інформації, який при вирішенні питань щодо доступу до інформації керується Законом.

Наказом голови суду від 01.06.2011 року № 11/01-06 призначені відповідальні особи за доступ до публічної інформації. Відповідальною за надання відповідей на запит заступник керівника апарату суду Макієнко Н. О. та за здійснення контролю по публічній інформації - керівник апарату суду Семенченко І.М.

Наказом голови суду № 22/02-05 від 06.07.2011 року було визначено, що для: ознайомлення громадян є відділ організаційно-документального забезпечення контролю та інформатизації (кабінет №210).

Завданнями відповідальних працівників за доступ до публічної інформації, що знаходиться у розпорядженні суду, є забезпечення опрацювання, систематизації, аналізу та контролю щодо задоволення запитів на інформацію та надання консультацій під час оформлення запитів.

Доступ до інформації забезпечується шляхом:

-систематичного       та оперативного оприлюднення інформації: на офіційній сторінці суду, що розташована на веб-порталі «Судова влада України» та на інформаційних стендах суду;

-надання інформації за запитами на інформацію.

Для забезпечення збереження та доступу до публічної інформації документи, що знаходяться в суді, реєструються в системі обліку, що містять:

-назву документа;

-дату створення документа;

-дату надходження документа;

-джерело інформації (автор);

-передбачену Законом підставу віднесення інформації до категорії з обмеженим доступом;

-строк обмеження доступу до інформації, у разі якщо вона віднесена до інформації з обмеженим доступом;

-галузь;

-ключові слова;

-тип, носій (текстовий документ, плівки, відеозаписи, аудіозаписи

тощо);

          -вид (нормативні акти, угоди, рішення, протоколи, звіти, прес-релізи);

" проекти рішень (доповідні записки, звернення, заяви, подання, пропозиції листи тощо);           .

         -форму та місце зберігання документа тощо.

         Інформація щодо публічної інформації розміщена на офіційному вебсайті у розділі «Доступ до публічної інформації» та підрозділах:

       -про доступ до публічної інформації;

       -наказ;

       -порядок оскарження рішень розпорядника інформації або бездіяльності;

       -запит;

       -система обліку документів, які містять публічну інформацію;

       -положення про доступ до публічної інформації;

За перший квартал 2024 року до суду надійшло 3 запити на отримання публічної інформації.

            Відповіді на дані запити надавались вчасно згідно вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Також дані відповіді висвітлювались на вебсторінці Горохівського районного суду.

Так в січні 2024 року надходив 1 запит, а саме:

11.01.24 р. - відповідь надано 15.01.2024 р. Вих. № 03-41/1/2024;

В лютому 2024 року запитів не надходило.

В березні 2024 року надходив 1 запит, а саме:

15.03.24 р. - відповідь надано 19.03.2024 р. Вих. № 03-41/2/2024.

Усі запити на інформацію, що надійшли до суду реєструються в день їх надходження в реєстраційно-контрольних картках, придатних для оброблення персональними комп’ютерами, або в журналах. Конверти, у яких надійшли запити поштою, зберігаються разом із запитом.

Запити, подані під час особистого прийому, також підлягають реєстрації в реєстраційно-контрольних картках, придатних для оброблення персональними комп’ютерами, або в журналах.

Для реєстрації запитів на інформацію на нижньому полі першого аркуша запиту праворуч або на іншому вільному від тексту місці запиту ставиться штамп суду. На відтиску штампа зазначається дата надходження запиту та його реєстраційний індекс. Реєстраційний індекс запиту, що надійшов до суду, складається з початкової літери прізвища запитувача та порядкового номера запиту, що надійшов.

В Горохівському районному суді належним чином ведеться номенклатурна справа «Листування по публічній інформації» та Журнал по публічній інформації. Журнал по публічній інформації належним чином прошитий та пронумерований.

Підсумковий запис в кінці поточного року проведений правильно. Заведені справи по публічній інформації зберігаються у номенклатурній справі «Листування по публічній інформації» в канцелярії суду.

Відмови у наданні відповідей на запит не було.

Тож можна зробити висновок, що ведення ділянки роботи щодо публічної інформації у Горохівському районному суді ведеться на належному рівні.

 

 

03.04.2024 року                                                                                         Н. Макієнко