flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

- Видача судових рішень

26 червня 2014, 16:33

 На письмову вимогу громадян, що є сторонами у цивільних справах та учасниками процесу у кримінальних справах, з  дозволу голови суду, його заступника або судді, який головував у справі,  видають судові справи для ознайомлення. Заяву про ознайомлення з матеріалами справи, видачі копії судових рішень слід подати до канцелярії суду.

 Судові справи чи інша будь-яка інформація, пов’язана з їх розглядом надається для ознайомлення після пред’явлення документа, що посвідчує особу (паспорта, службового посвідчення, пенсійного посвідчення тощо, та, в необхідних випадках, доручення представника).

 Ознайомлення з матеріалами судової справи здійснюється в присутності секретаря або судового розпорядника.

 Відомості про ознайомлення з матеріалами справи записуються в журналі видачі справ для ознайомлення. Факт ознайомлення зі справою фіксується вчиненням на третій сторінці  обкладинки  справи (у довідковому листі)  запису про те, хто і коли ознайомлювався зі справою.

 За письмовою заявою сторін у справі та з дозволу голови суду, його заступника або судді, який головував у справі, видають копії судових документів та письмові довідки.

З дозволу голови суду, його заступника або судді, який головував в справі, на письмове прохання близьких родичів видають копії вироків, що набрали законної сили.

 Про видачу копій судових документів вносять відповідні записи в журнал видачі копій судових документів. За повторну видачу копій судових рішень сторонами вноситься плата, встановлена Законом України «Про судовий збір» від 08.07.2011, № 3674-VI.

 Видача копій судових документів, судових справ для ознайомлення здійснюється, як правило, невідкладно. У випадку неможливості невідкладної видачі копій судових рішень -  в термін до 5 днів.

 Копії вироків, рішень, ухвал, постанов підписуються суддею, чий підпис скріплюється гербовою печаткою, та секретарем .