flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

План заходів Горохівського районного суду Волинської області щодо реалізації положень Закону України «Про запобігання корупції» на 2024 рік

03 квітня 2024, 11:10

 

 

№ з\п

Найменування заходу

Період виконання

Відповідальний за виконання

Примітка

1

Відповідальним особам за організацію роботи за подання електронних декларацій, осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування  організувати виробниче навчання з питань, що виникають у суб’єктів декларування під час подання декларації .

До 01.03.2024

Макієнко Н.О.

 

 

2

Відповідальній особі здійснити перевірку факту подання суб’єктами декларування декларацій відповідно до Закону України «Про запобігання корупції» про що скласти відповідну довідку, яку довести до відома керівництва суду. У разі виявлення факту неподання декларації у встановленому порядку повідомити Національне агентство з питань запобігання корупції.

До 01.04.2024

Макієнко Н.О.

 

3

Виносити на розгляд апаратних, оперативних нарадах питання виконання, дотримання законодавства про державну службу, боротьбу з корупцією, здійснення заходів щодо запобігання корупційним проявам та реагування на них.

Протягом року

Санакоєв Д. Т.

Семенченко І.М.

 

4

Здійснювати контроль за виконанням законодавства щодо заборони зайняття посад у державних органах особами, які звільненні з державної служби за корупційні діяння.

Протягом року

Санакоєв Д. Т.

 

 

5

Звертати особливу увагу на звернення та скарги громадян, що містять інформацію щодо корупційних діянь, вчинених суддями, держаними службовцями Горохівського районного суду, з метою своєчасного виявлення та усунення причин, що можуть породжувати порушення прав та свобод громадян.

Протягом року

Санакоєв Д. Т.

Семенченко І. М.

 

6

У разі виявлення фактів корупційних діянь та пов’язаних з ними правопорушень державними службовцями Горохівського районного суду, вживати необхідні заходи реагування та за необхідності передавати матеріали до правоохоронних органів.

Протягом року

Санакоєв Д. Т.

Семенченко І.М.

 

7

Забезпечити добір і розстановку кадрів на засадах неупередженого конкурсного відбору, чи відповідно до інших процедур, визначених законодавством України.

Протягом року

Макієнко Н.О.

Семенченко І. М.

 

 

8

Проводити ознайомлення кандидатів на заміщення вакантних посад державних службовців з вимогами Закону України «Про державну службу», «Про запобігання корупції» та «Про очищення влади» в частині обмежень, пов’язаних з проходженням державної служби.

В разі потреби

Макієнко Н. О.

 

9

Проводити спеціальну перевірку щодо кандидатів на посади державних службовців

В разі потреби

Макієнко Н.О.

 

10

Висвітлювати роботу суду щодо дотримання антикорупційного законодавства на веб-сторінці у мережі Інтернет

Постійно

Семенченко І.М.

 

 

11.

Вживати заходів щодо недопущення, врегулювання, виникнення реального, потенційного конфлікту інтересів та недопущення  призначення на посаду державної служби особи, яка буде прямо підпорядкована близькій особі або якій будуть прямо підпорядковані близькі особи.

В разі потреби

Макієнко Н.О.

 

 

12.

Продовжити практичне застосування  правил внутрішнього службового розпорядку.

Протягом року

Семенченко І. М.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Заступник керівника апарату                                              Наталія МАІКЄНКО